Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Η κατάληψη αυτή έληξε,εσύ ξύπνησες;

Η κατάληψη της ΣΤΕΦ στο ΤΕΙ Πειραιά έχει λήξει την Παρασκευή 19/12.



Διαβάστε λεπτομέρειες:

Ο κύριος στόχος της κατάληψης αυτής ήταν να γίνει κατάληψη στην κατάληψη του Προέδρου που είχε αποφασίσει από 15 έως 19 Δεκεμβρίου,με αποτέλεσμα να μην γίνονται συνελεύσεις και συζητήσεις στο χώρο του ΤΕΙ από τους φοιτητές.

Επειδή εμείς ως φοιτητές θέλουμε να συζητάμε τα κοινά προβλήματα και να τοποθετούμαστε σε αυτά και να προβάλλουμε λύσεις,γι' αυτούς τους λόγους κάναμε στις 15/12 συνέλευση και αποφασίσαμε την κατάληψη στην κατάληψη με καθημερινές συζητήσεις και δράσεις.

Η κατάληψη ήτανε μια ζωντανή κατάληψη εν σχέσει με την κατάληψη που είχε προαποφασίσει ο Πρόεδρος του ΤΕΙ,με λουκέτο και κανέναν μέσα,κάτι πρωτόγνωρο για το ΤΕΙ Πειραιά.

Από τη στιγμή που παρατηρήθηκε ότι μεγάλη μερίδα φοιτητών δεν ερχότανε στην κατάληψη είτε γιατί φοβότανε είτε γιατί δεν ενδιαφερότανε είτε γιατί είχε δώσει γραμμή το κόμμα του να μην τη στηρίξει, δεν είχε νόημα η κατάληψη να συνεχιστεί άλλο.

Αναφέρω ότι όσοι φοιτητές ήρθανε αυτές τις μέρες και στηρίξανε την κατάληψη ζήσανε το μοναδικό αυτό φαινόμενο να ακουστεί η άποψη τους αλλά και να ακούσουν άλλων.Επίσης παρατηρήθηκε ότι δεν χρειάζεσαι παρατάξεις για να τοποθετηθείς εσύ κι εγώ και να βγάλεις συμπεράσματα αλλά και να κινητοποιηθείς.

Εν τέλει το πρόβλημα έγκειται στην πολιτική που ασκείται στη κοινωνία μας από την εξουσία και χρησιμοποιεί την βία και την καταστολή για να πνίξει διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις,να αφαιρέσει το δικαίωμα του πολίτη να περπατά ελεύθερα στο πάρκο και στα Εξάρχεια,να μιλά ελεύθερα στις πλατείες και στον δρόμο,να απαιτεί την μόρφωση του μέσω από μία καλή δημόσια και δωρεάν παιδεία,το δικαίωμα στο 8άωρο και όχι στη δουλεία,το δικαίωμα όχι για επιβίωση αλλά για ζωή.

Στην επόμενη συνέλευση του ΤΕΙ θα είναι και οι φοιτητές αυτοί που απαιτούνε την μή εφαρμογή αυτής της πολιτικής ,την ίδια αυτή πολιτική που μπορεί και σκοτώνει και που δε δίνει βιβλία στις σχολές μας.

Μαθητές,Σπουδαστές,Εργάτες,Συνταξιούχοι είμαστε όλοι το ίδιο.Άνθρωποι με προβλήματα που απαιτούμε να τα λύσουμε.


  • Το μπλόκ αυτό λειτουργεί συνεχώς για να ενημερωνόμαστε και να κατέβουμε εμείς οι σπουδαστές στις όποιες κινητοποιήσεις γίνονται και για να δώσουμε το παρόν στην επόμενη συνέλευση στις 9 /1 και να δείξουμε σε όλους τους υπνωτισμένους και εκμεταλλευτές τί ζητάμε,τι απαιτούμε.

19 σχόλια:

Jimmy Kane είπε...

Sumfwnw.

Ανώνυμος είπε...

sygnomi gia to anousio sxolio,alla 15-12? :P

Ανώνυμος είπε...

ok

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=953160

an goustarete anebaste to...

Ανώνυμος είπε...

Ναι...
Πραγματικά σημαντική η κατάληψή σας...
Συγχαρητήρια υπάνθρωποι...
Πηγαίνετε τώρα στα σπιτάκια σας να γλείψετε τ' αρχίδια του μπαμπά μήπως σας δώσει χαρτζιλίκι για να πιείτε κανένα ποτό στη μνήμη του "ήρωα" Αλέξη....
Πούτσα που θέλετε ανεπάγγελτοι πίθηκοι...

Jimmy Kane είπε...

Giati xreiazete na tsakonwmaste oloi tin wra? Re file pio einai to tjema me esena ? Se evrise kanenas? Xarziliki file den xreiazete. Prospathise na katalaveis oti upanthrwpoi den eimaste k eimaste oloi idioi.

Ανώνυμος είπε...

Terastia kompleks file.Kathesai k brizeis,katakrineis,xwris,to poio pithano,na exeis perasei mia bolta apo ekei.Na deis estw,poso anepagkeltoi eimaste(pou poly einai) kai poso gleifoume ton mpampa mas..
Den peirazei omws filaraki esy pou exeis mia toso spoudaia douleia mhn asxoleise...Ypanthrwpoi e!!Toulaxiston den eimaste k toso makria apo tous Anthrwpous oso einai ta probata apo autous...
K mhn ntrepesai,bale k to onomataki sou yperanthrwpe...

Jimmy Kane είπε...

Bravo re manwlo. Pes ta. Uperoxos. ! Evge.

Ανώνυμος είπε...

phksame stous mages.apo to pc to paizoume istories kai ta sunafh.pseutomaga.den exoume anagh na glufoume kanenan mr kompleksike.auta ta lene face to face kai oxi apo to pc.ela sthn suneleush na doume an eisai kai ekei toso magas

Jimmy Kane είπε...

Ρε ας αφήσουμε τον άνθρωπο να πιστευει οτι θέλει. Δικαιομά του είναι. Φίλους χρειαζόμαστε όχι εχθρούς.

Ανώνυμος είπε...

successful troll is successful.welcome to the internet

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος περί κατηγορίας Υπάνθρωπων είναι τόσο επιθετικός και άσκοπος κατά εμέ που δεν αξίζει να μας καταναλώνει χρόνο για να διαβάζουμε τέτοιες ασυναρτησίες.Εν τω μεταξύ η αναφορά περί γλυψίματος πατέρα και τα τι αύτα εμένα δεν με εκφράζει προσωπικά,αλλά μάλλον εκφράζει αυτόν που το έγραψε.Όσο για τη φούτσα που έγραψες 5 το πρωί μάλλον είχες πολλές *αύλες.Παρακαλώ μη κακολογείς τους πιθήκους.

Έλα στη συνέλευση να πείς την άποψη σου τοποθετημένα και πολιτισμένα.Δεν χρειάζονται εκφοβισμοί,αυτά στο ένα αυτί μπαίνουν και στο άλλο βγαίνουν.

Jimmy Kane είπε...

Ερώτηση: μαθήματα πότε ξεκινούν?

trelos είπε...

Θα ξεκινήσουν ή θα γίνει κάποια κινητοποίηση? Εύχομαι το 2ο...

Jimmy Kane είπε...

Και εγώ το 2ο... Ελπίζω μην κοιμηθούμε πάλι και δεν τρέχει τίποτα.....

Ανώνυμος είπε...

Ta mathimata prepei na arxisoun! arketes meres xasame me tis malakies..

Ανώνυμος είπε...

kai na arxisoyn ma8imata de simainei pws prepei na epanapau8oume i pws eli3e i istoria

Ανώνυμος είπε...

ta mathimata den einai enantia ston agwna oute einai ypnos.

Jimmy Kane είπε...

Αν αρχίσουν είναι σαν να τα παρατάμε. Ποιός θα πάει σε οποιαδηποτε πορεία αν γράφει εκείνη την μέρα?