Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο....

Εχθές κατά την διάρκεια αλλά και μετά από την συνέλευση ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές εκτιμήσεις για τα γεγονότα των ημερών. 'Ήταν πολύ γοητευτικό το γεγονός ότι στον χώρο που όλοι καταπιεζόμαστε καθημερινά δημιουργήθηκε το πεδίο να ανταλλαχτούν τόσες πολλές και ετερόκλητες απόψεις, ακόμη και όταν άναψαν τα αίματα, ανέβηκαν οι τόνοι μετά κάτσαμε όλοι μαζί και ξανασυζήτήσαμε,προβληματιστήκαμε και ναι.....ξανατσακωθήκαμε,αλλά όλα αυτά με μια γόνιμη χροιά και μακριά από μικροσκοπιμότητες.
Πολλές φορές άνοιξε η κουβέντα με τον προβληματισμό αν τελικά αυτό που βιώνουμε είναι εξέγερση ή όχι.Το λάθος που πέφτουμε πολλές φορές είναι ότι διάφορα γεγονότα τα αναλύουμε με μια στείρα και ίσως δογματική πολιτικότητα και τελικά χάνουμε την ουσία.O Μαρξ είπε ότι εξέγερση είναι αυτό....Ο Μπακούνιν είπε ότι εξέγερση είναι εκείνο..... κ.ο.κ.
Τα γεγονότα μετά την δολοφονία του Αλέξη οδηγούν στο να πούμε ότι μετά από αυτό τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.Οι μαθητές δείχνουν την απογοήτευσή τους στο σύστημα, εξοργίζονται και το εξωτερικέυουν.Η τελείως οριζόντια οργάνωση τους αλλά και η κατα μέτωπο επίθεση στις δυνάμεις καταστολής δείχνουν ότι η καταπίεση που έχει υποστεί αυτή η γενιά δεν μένει αναπάντητη επιθετικότητα και η αυτοργάνωση θα είναι κάτι το οποίο θα έχει αυτή η γενιά στις αποσκευές της για να τα χρησιμοποιήσει στους μελλοντικούς της αγώνες.
Οι γονείς που πάντα ανησυχούν για τα παιδιά τους, αλλάζουν κριτήρια και μετά από την απόλυτη άρνηση στις πρακτικές αντιβίας, πλέον βλέπουμε ότι μπαίνουν κριτήρια και αποδέχονται και κάποιες μορφές.
Εργαζόμενοι μπαίνουν σε super market και απαλλοτριώνουν χωρίς να κρύβονται.Καταλήψεις σχολών έχουν φτάσει σε επίπεδο αυτοοργανωσης που ίσως ούτε οι ίδιες θα μπορούσαν να φανταστούν.Οι επιθέσεις σε τμήματα έχουν γίνει καθημερινότητα.Δημόσια κτήρια καταλαμβάνονται το ένα μετά το άλλο.Γίνονται συνελέυσεις χωρίς καπελώματα και γηπεδικό κλίμα και άλλα τόσα που κάποια μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή και αλλά δεν θέλω να αναφέρω για να μην μακρυγορήσω.
Μετά από από αλλά αυτά, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο με πριν. Αν δεν είναι αυτό εξέργεση , τότε τι είναι...???

(το παραπάνω κέιμενο δεν αποτελεί απόφαση ή άποψη της συνελευσης αλλά προσώπική άποψη,εκτίμηση και προσπάθεια να γίνει ζωντανό αυτό το blog)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ki omos ola ta idia 8a ginoun ki esy 8a katalikseis ena xontros xoris malia 50aris pou 8a douleueis apo to proi mexri to vradi gia tin diatrofi, mallon xorismenos ta paidia me tin gynaika sou, pou den 8a8elei na ta steilei sto dimosio sxoleio.
Mono pou esy se sxesi me ton gero sou 8ase mizeros kai mallon me kata8lipsi dioti i ideologia sou sou eklepse tin xara kai to xamogelo apo tin kardia sou. Sekane diladi ena mikro fasistaki
Den 8a glytoseis
8ymisoy to

Ανώνυμος είπε...

esi eisai aytos o penintaris apo tora file mou!